Tipuri de investitori – Începător în investiții

Dacă ești nerăbdător să începi primele tale investiții, poți începe imediat fără a avea prea multe cunoștințe despre piața de valori. Începe prin a fi un investitor conservator cu o toleranță scăzută la risc. Aceasta este primul din cele trei tipuri de investitori. Ca investitor conservator vei avea posibilitatea de a face banii să crească în timp ce tu vei afla mai multe despre investiții. Iată în ce poți investi banii ca investitor conservator.

Economii la bancă.

Începe cu un cont de economii cu dobândă. S-ar putea să ai deja unul. Un cont de economii poate fi deschis la orice bancă. Un cont de economii ar trebui să aibă o dobândă de 2-4%. De multe ori nu vei câștiga nimic din aceste conturi de economii. Dacă calculezi inflația și comisioanelor percepute de bănci vei înregistra un sold mai mic decât ai depus inițial.

Piața monetară.

Ca și risc scăzut, după economii, urmează investițiile în fonduri de pe piața monetară. Acest lucru se poate face, la fel ca și economiile, prin bancă. Aceste fonduri au plăți mai mari decât cele tipice de economii, dar funcționează în același mod.

Certificatele de depozit.

Certificatele de depozit sunt, de asemenea, investiții sănătoase fără risc. Ratele dobânzilor la acestea sunt de obicei mai mari decât cele ale conturilor de economii sau ale fondurilor de piață monetară.

Certificatele de depozit pot fi achiziționate de la bancă. Când acestea ajung la maturitate, vei primi investiția inițială, plus dobânda pe care a câștigat-o certificatul de depozit.

Dacă ești la început de drum în privința investițiilor, unul sau toate aceste trei tipuri de investiții este cel mai bun punct de plecare. Din nou, acest lucru îți permite să începi să faci bani în timp ce afli mai multe despre investițiile mai riscante.

Diferite tipuri de investiții – tipuri de investitori – nivelul de toleranță la risc.

tipuri de investitori

În general, există trei tipuri diferite de investiții. Acestea includ acțiuni, obligațiuni și numerar. Sună simplu, nu? Păi, din păcate, devine foarte complicat. Fiecare tip de investiție are numeroase tipuri de investiții care intră sub incidența acesteia.

Piața de valori poate fi un loc mare înfricoșător pentru cei care știu puțin sau chiar nimic despre investiții. Din fericire, cantitatea de informații pe care trebuie să o înveți are o legătură directă cu tipul de investiție dorit. Există, de asemenea, trei tipuri de investitori: conservatori, moderați și agresivi. Diferitele tipuri de investiții satisfac și cele două niveluri de toleranță la risc: risc ridicat și risc scăzut.

Hai să vedem cele trei tipuri de investitori.

Investitorii conservatori.

Investitorii conservatori investesc adesea în numerar. Ei își pun banii în conturi de economii cu dobândă, conturi de pe piața monetară, fonduri mutuale și certificate de depozit. Acestea sunt investiții foarte sigure, care cresc pe o perioadă lungă de timp. Acestea sunt și investiții cu risc scăzut.

Investitorii conservatori doresc să-și mențină investiția inițială. Cu alte cuvinte, dacă investesc o anumită sumă de bani, doresc să fie siguri că vor primi înapoi suma investită inițial.

Investitorii moderați.

Investitorii moderați investesc adesea în numerar și obligațiuni și pot să se ducă și pe piața bursieră. Investițiile moderate pot fi cu riscuri scăzute sau moderate. Investitorii moderați de multe ori investesc, de asemenea, în domeniul imobiliar, cu condiția să fie imobiliare cu risc scăzut. Mulți investitori moderați investesc 50% din fondurile lor de investiții în investiții sigure sau conservatoare și investesc restul în investiții mai riscante.

Investitorii agresivi.

Investitorii agresivi, de obicei, fac cea mai mare parte a investițiilor lor pe piața de capital, ceea ce reprezintă un risc mai mare. Ei au, de asemenea, tendința de a investi în afaceri, precum și imobiliare cu risc mai mare. De exemplu, dacă un investitor agresiv își pune banii într-o clădire mai veche, atunci investește mai mulți bani pentru renovare, va risca mai mult. Ei se așteaptă să închirieze apartamentele pentru mai mulți bani decât în ​​prezent, sau să vândă întreaga proprietate pentru un profit din investițiile inițiale. În unele cazuri, acest lucru funcționează foarte bine, iar în alte cazuri, nu. Este un risc.

Un investitor agresiv este dispus să-și asume riscuri pe care alți investitori nu le vor face. Totul în speranța de a obține profituri mai mari – fie în timp, fie într-o perioadă scurtă de timp.

Știind ce înseamnă toleranța la risc și stilul de investiție, te va ajuta să alegi investițiile mai înțelept. Deși există multe tipuri diferite de investiții , acestea se leagă de toleranța la risc.

Bineînțeles, dacă ai o toleranță scăzută la risc, stilul investițional va fi, cel mai probabil, conservator sau moderat în cel mai bun caz. Dacă ai o toleranță ridicată la risc, probabil că veți fi un investitor moderat sau agresiv. În același timp, obiectivele tale financiare vor determina, de asemenea, ce stil de investiție vei utiliza.

Strategia de investiții

Deoarece investiția nu este un lucru sigur în majoritatea cazurilor, ai nevoie de o strategie de investiții.

O strategie de investiții este, în esență, un plan pentru a investi banii în diferite tipuri de investiții. Acestea te vor ajuta să îți îndeplinești obiectivele financiare într-o anumită perioadă de timp. Fiecare tip de investiție conține investiții individuale din care trebuie să alegi. Un magazin de îmbrăcăminte vinde haine – dar aceste haine constau în tricouri, pantaloni, rochii, fuste, lenjerie de corp etc. Piața bursieră este un tip de investiție. Ea conține diferite tipuri de acțiuni, toate conținând diferite companii la care poți investi.

Strategia ta combinată cu toleranța la risc și stilul investițional, te vor ajuta să alegi cele mai potrivite investiții pentru tine.

Nu investi niciodată bani fără a avea un scop și o strategie pentru atingerea obiectivului propus! Acest lucru este esențial. Nimeni nu își dă banii nimănui fără să știe ce folosesc acești bani și când o vor primi înapoi! Începe întotdeauna cu un scop și o strategie pentru atingerea acestui obiectiv!

Importanța diversificării

Am lăsat la urmă acest subiect pentru că este foarte important atunci când dorești să investești. După ce ai aflat ce tip de investiție ți se potrivește, toleranța ta la risc, va trebui să iei în calcul și importanța diversificării investițiilor tale.

"Nu pune toate ouăle într-un singur coș!"

Probabil că ai auzit asta de nenumărate ori de-a lungul vieții… Și când este vorba de a investi, este foarte adevărat. Diversificarea este cheia succesului investiției. Toți investitorii de succes construiesc portofolii care sunt foarte diversificate, iar tu ar trebui să faci la fel.

Diversificarea investițiilor tale ar putea include achiziționarea de stocuri diferite în multe industrii diferite. Poate include cumpărarea de obligațiuni, investirea în conturile de pe piața monetară sau chiar în anumite proprietăți imobiliare.

Cheia este de a investi în mai multe domenii diferite – nu doar unul.

De-a lungul timpului, cercetarea a arătat că investitorii care au portofolii diversificate, au o investiție mai consistentă și stabilă a investițiilor lor decât cei care investesc doar într-un singur lucru. Investind pe mai multe piețe diferite, vei fi, de asemenea, ferit de inevitabilele prăbușirii ale unei burse.

De exemplu, dacă ai investit toți banii într-un singur stoc, iar stocul respectiv va avea o scădere semnificativă, cel mai probabil vei constata că ai pierdut toți banii. Pe de altă parte, dacă ai investit în zece stocuri diferite și nouă se descurcă bine în timp ce unul se scufundă, nu te va afecta foarte mult.

O bună diversificare va include, de obicei, acțiuni, obligațiuni, proprietăți imobiliare și numerar. Este posibil să ai nevoie de timp pentru a-ți diversifica portofoliul.

Înainte de a începe să investești, este foarte important să înveți despre diferitele tipuri de investiții, tipuri de investitori, dar și despre toleranță la risc. Înțelege riscurile!

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/dcp_fbf025f2-34-80.pnghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/dcp_fbf025f2-34-80-150x150.pngEducatia financiarăInvestițiile la bursăinvestiții la bursăTipuri de investitori - Începător în investiții Dacă ești nerăbdător să începi primele tale investiții, poți începe imediat fără a avea prea multe cunoștințe despre piața de valori. Începe prin a fi un investitor conservator cu o toleranță scăzută la risc. Aceasta este primul din cele trei tipuri de investitori....De la datorii la o viață prosperă!