având coautor pe Sharon L. Lechter

Tată bogat, tată sărac, o carte din care vei învăța multe principii financiare sănătoase. Este cartea cea mai faimoasă dintre cărțile scrise de Robert Kiyosaki. În ea vei afla cum autorul a primit o educație formală(cea predată în școli) din partea tatălui natural, dar și o educație nonformală din partea tatălui unui prieten de al său. Amândouă tipuri de educație l-au influențat în viitor, dar educația primită de la tatăl prietenului său a cântărit enorm în realizarea averii și bogăției acumulate de autor mai târziu.
Din acest motiv, autorul a denumit cartea ”Tată bogat, tată sărac”, considerând sfaturile tatălui prietenului său foarte importante în dezvoltarea sa financiară dar și personală.
Tatăl sărac este tatăl său care l-a îndrumat mult spre educația oferită în școli, dar cu toate, că era un om foarte educat, era sărac.
cărți de citit
Tatăl bogat era tatăl care l-a învățat jocul banilor, l-a îndrumat spre educație financiară, antreprenoriat.
Tatăl sărac l-a sfătuit să lucreze la o companie. Tatăl bogat l-a sfătuit să fie proprietarul unei companii.
Astfel mai jos ai doar câteva principii, pe care le găsești în carte, după care s-a ghidat Robert Kiyosaki în acumularea averii:
1. Omul sărac și cel din clasa de mijloc muncește pentru bani. Cei bogați pun banii să muncească pentru ei.
2. Oamenii bogați adună active. Oamenii săraci sau din pătura de mijloc adună pasive, despre care ei cred că sunt active.
3. Problemele financiare sunt adesea rezultatul direct al faptului că oamenii muncesc o viață întreagă pentru altcineva.
4. Motivul principal pentru care oamenii săraci sau din pătura mijlocie continuă să fie conservatori din punct de vedere fiscal – ceea ce înseamnă: „Nu-mi pot permite să-mi asum riscuri” – este că nu au o educație financiară minimă. Trebuie să se agațe de slujbele lor. Trebuie să nu-și asume riscuri.
5. Începeți să vă preocupați de propria voastră afacere. Păstrați-vă slujba de zi cu zi, dar apucați-vă să cumpărați active reale și nu pasive sau bunuri personale care nu mai au aceeași valoare reală de îndată ce le aduceți acasă.
6. Dacă muncești pentru bani, puterea este în mâinile patronului. Dacă banii muncesc pentru tine, păstrezi și deții puterea.
7. În realitate, nu cel deștept ajunge cel mai adesea departe, ci cel îndrăzneț.
8. Cel mai valoros și mai puternic activ al tuturor este mintea noastră.

Cartea este plină de învățături, citește-o și îți vei schimba mult perspectiva legată de educația ta financiară.

Poți să o comanzi oricând de AICI.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/09/tata-bogat-tata-sarac-jpeg.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/09/tata-bogat-tata-sarac-jpeg-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțiRobert Kiyosakiavând coautor pe Sharon L. Lechter Tată bogat, tată sărac, o carte din care vei învăța multe principii financiare sănătoase. Este cartea cea mai faimoasă dintre cărțile scrise de Robert Kiyosaki. În ea vei afla cum autorul a primit o educație formală(cea predată în școli) din partea tatălui natural, dar...De la datorii la o viață prosperă!