Riscant acum înseamnă sigur – Randy Gage

Riscant acum înseamnă sigur – wow, o super carte! În această scurtă carte(o poți termina în câteva ore) autorul te provoacă să vezi altfel viața, afacerea, să îți dezvolți simțul antreprenorial și gândirea critică.

În economia de piața toate regulile s-au schimbat, fie că vorbim de noi tehnologii care lasă zilnic mii de oameni fără muncă, fie că vorbim de progresul științific, de modificările aduse în sistemul financiar, toate aceste elemente afectează omul zi de zi.

În cartea lui Randy Gage, vei descoperi, faptul că dacă continui să mizezi pe certitudinile cu care ești obișnuit, nu ești flexibil la toate modificările tehnologice, nu ții pasul cu noile descoperiri și refuzi să adopți noi tactici și deschidere către nou, nu vei deveni niciodată bogat. Mai rău, s-ar putea să te zbați în sărăcie.

Care sunt certitudinile cu care suntem noi obișnuiți?

Una din certitudini, pe care ni le induce atât societatea în care trăim, cât și părinții, este să mergem la școală, să obținem o slujbă, astfel vom fi aranjați pe viața. După părerea lui Randy Gage, această certitudine ar putea fi cel mai riscant lucru de făcut. De ce? Autorul merge mai departe și îți explică motivul. Îți arată cum noile tehnologii vor schimba în totalitate piața muncii. Oamenii vor fi schimbați cu clone sau roboții, linii de asamblare automate.

Asemenea evoluții vor crea o schimbare asemănătoare unei marei în fiecare sector al fiecărei industrii din lume – la fel și în fiecare sector al fiecărei  industrii din afara lumii. Tot ce știți astăzi ca fiind sigur este pe punctul de a deveni foarte riscant.

Noi cei care învățăm pentru slujbe, vom avea cel mai mult de pierdut. În Riscant acum înseamnă sigur, autorul ne explică cum vechile companii se ghidează după modele economice proiectate pentru vremuri demult apuse. Bunurile ajung la noi prin același sistem înființat acum câteva sute de ani, când erau transportate cu căruțe și cu vapoare. Acum se folosesc trenurile și camioanele, însă sistemul a rămas același.

Lumea s-a schimbat!

Tehnici precum faxurile, transportul pe timp de noapte și mărfurile scutite de taxe, iar, mai recent, Internetul, telefoanele mobile și rețelele de socializare au modificat din temelie modul în care se fac afacerile.

Toată lumea joacă la sigur, toți crezând că așa procedează cel mai inteligent. Dar, în economia cea nouă de astăzi, a juca la sigur este cel mai riscant lucru pe care-l poți face.

Toate regulile s-au schimbat și se vor schimba și mai mult mâine. Tehnologia distructivă, tendințele culturale schimbătoare, colapsul sistemului de învățământ, corupția și fărădelegile guvernelor și o societate care în anumite privințe evoluează, iar în altele involuează, au mutat ținta. Și aceasta continuă să se miște, din ce în ce mai repede, în fiecare zi.

Când toți o iau în zig, tu să faci bine să o iei în zag.

În toate aceste modificări care se petrec cu o rapiditate de nedescris, există imense oportunități. Doar pentru persoanele care reușesc să evolueze o dată cu schimbările tehnologice. Autorul zice așa: ”când toți o iau în zig, tu să faci bine să o iei în zag”. Viteza și amploarea schimbărilor care au loc în lume în zilele noastre oferă oportunități fără precedent de a trăi o viață avută.

Dacă alegi calea pe care o consideri sigură, ea nu va fi decât drumul care te va conduce la o viață mediocră. Ce poate fi mai riscant decât atât? Așa că încearcă să faci lucruri neconvenționale, să gândești în afara cutiei, să gândești țintit și creator. Și foarte important: să fii diferit și să îndrăznești să-ți asumi riscuri.

De ce? Pentru că riscant acum înseamnă sigur!

Cartea o poți cumpăra oricând de aici.

P.S. În final am pus un film de pe Youtube pentru a vedea ce progrese tehnologice ne așteaptă în următorii ani. Unii se vor adapta, alții vor trăi ca acum 50 de ani. Ei au de pierdut! Care care îmbrățișează schimbările vor reuși să prospere și vor avea și ocazia să facă avere.

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/03/Riscant-acum-înseamnă-sigur.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/03/Riscant-acum-înseamnă-sigur-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțirecenzii cărțiRiscant acum înseamnă sigur - Randy Gage Riscant acum înseamnă sigur - wow, o super carte! În această scurtă carte(o poți termina în câteva ore) autorul te provoacă să vezi altfel viața, afacerea, să îți dezvolți simțul antreprenorial și gândirea critică. În economia de piața toate regulile s-au schimbat, fie că vorbim de...De la datorii la o viață prosperă!