Primii pași ca investitor la bursă

Primii pași ca investitor la bursă, scrisă de Ileana Vrejba, începe sugestiv cu un vechi proverb chinezesc, care este și motto-ul cărții, și spune așa: ”o călătorie de o mie de kilometri începe cu un pas„. Astfel dacă te tentează să începi să investești la bursă, în această carte vei afla primii pași, sau prin această carte vei face primul pas către lumea tranzacțiilor mobiliare.

Cam în ce ar consta primii tăi pași și ce vei afla din carte?

Primul element pe care trebuie să îl iei în calcul și pe care autoarea pune foarte mult accent, dacă dorești să te lansezi în tranzacții mobiliare, decizia de a te apuca trebuie să fie strict a ta. Nu te lăsa influențat de diverse persoane sau povești de succes legate de bursă. Dacă nu ai chemare pentru bursă s-ar putea să ai pierderi foarte mari, pierderi care vor fi doar ale tale. Când dorești să tranzacționezi trebuie să iei în calcul faptul că acest lucru nu este un joc, tranzacționare trebuie privită ca pe o meserie.

Când alegi o meserie sau profesie, până a reuși în acea meserie aleasă, va trebui să înveți și să te perfecționezi foarte mult. Așa sunt și investițiile în bursă – o meserie…, iar sfatul autoarei este: Învață, învață, învață!

Carte reprezintă primul tău pas în ringul bursei.

Vei descoperi cum s-a născut bursa, de unde vine denumirea de Wall Street, de joia neagră din octombrie 1929 și alte două crah-uri, cel din 1987 sau 2000(căderea companiilor IT).

Unelte de bază a investitorului(trader).

După istoria bursei, în Primii pași ca investitor la bursă, autoarea te pune în contact cu toate elementele pentru a face un trading de calitate. Vei învăța de ce dotări tehnici și materiale ai nevoie pentru a începe să tranzacționezi. De exemplu cât de important este un calculator bun, cu o conexiune bună la Internet.  Sau pentru a începe tranzacționarea, să iei în calcul capitalul inițial dar și unele cheltuieli ulterioare. Cheltuieli precum comisioanele companiilor de brokeraj, eventuale pierderi, costuri cu apeluri telefonice, etc.

Ce fel de investitor ești?

Ești un investitor pe termen lung? Poate dorești tranzacții pe termen scurt? Dacă iubești riscul și ai timp să aloci multe ore pe zi pentru analize, studiile companiilor, poate ești potrivit pentru day-trading sau momentum. Află ce înseamnă fiecare termen și ce înseamnă termen lung, scurt.

Analiza fundamentală/tehnică.

Când cauți o companie în care vrei să investești, înainte de a te hotărî să investești în ea, va trebui ca aceasta să treacă prin aceste două analize. Cea fundamentală prin care verifici rezultatele financiare ale companiei și încerci să stabilești evoluția viitoare. Și cea tehnică, prin care analizezi o companie analizând statistici, grafice. Aici autoarea insistă foarte mult pe analiza tehnică – vei învăța mulți termeni tehnici, cuvinte noi(majoritatea în engleză).

Vei descoperi diferite tipuri de valori mobiliare precum acțiuni, obligațiuni, bonduri, opțiuni, etc. Important este cum să le tranzacționezi. Deci, vei afla cum să cumperi acțiuni, alegerea momentului propice pentru a face acest lucru, cum să îți construiești un portofoliu, dar și cum să îl diversifici. Cum să pui un ordin de cumpărare, un ordin de vânzare.

Cartea se termină frumos, cu un capitol dedicat greșelilor pe care le poți face la bursă atât ca începător, cât și ca trader mai experimentat. Vei găsi un exemplu de trader care a achiziționat acțiuni și odată cu ele greșelile făcute. Vei găsi și exemple de mari fraude, astfel încât să poți descoperi din timp și a te feri să investești în vreo acțiune nestudiată.

Dacă ești interesat de investiții pe piața de valori mobiliare, o sursă bună de informare este această carte. O poți cumpăra de aici:

elefant.ro

Citire plăcută!

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/05/b_1757-197x300-1.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/05/b_1757-197x300-1-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțiPrimii pași ca investitor la bursă Primii pași ca investitor la bursă, scrisă de Ileana Vrejba, începe sugestiv cu un vechi proverb chinezesc, care este și motto-ul cărții, și spune așa: ”o călătorie de o mie de kilometri începe cu un pas„. Astfel dacă te tentează să începi să investești la bursă,...De la datorii la o viață prosperă!