Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu – David Bach

Cartea Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu te va învăța să-ți transformi visurile în realitate și să-ți împlinești dorința de dobândi independența financiară. Vei învăța tot ce ai nevoie pentru a compensa începutul târziu de a face economii.

Filosofia cărți Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu se bazează pe următoarele principii:

  • nu este prea târziu să faci avere;
  • chiar dacă ești copleșit de datorii, vei învăța cum să scapi de ele;
  • nu trebuie să câștigi mulți bani pentru a face avere;
  • te poți îmbogăți în domeniul imobiliar;
  • îți vei descoperi factorul Latte(am discutat despre el în acest articol);
  • vei învăța cum să începi o afacere în paralel cu locul tău de muncă actual.

Cartea este structurată pe câteva capitole foarte importante urmărind principiile de mai sus.

Cheltuiește mai puțin.

Unul din primele capitole este legat de cum poți cheltui mai puțin. Aici vei învăța cum să-ți transformi datoriile în avere, cum să-ți păstrezi banii în buzunar și să nu îi cheltui pe lucruri inutile, care puțin câte puțin îți distrug bugetul. Tot aici vei învăța cum să îți consolidezi cardurile de credit, sau să îți reduci dobânzile la credite.

Economisește mai mult.

Un întreg capitol te va învăța cum să economisești mai mult. Doar dacă respecți câteva principii simple. Va trebui să începi să te plătești mai întâi pe tine. Prin orice venit primit va trebui, primul lucru pe care trebuie să îl faci, e să pui deoparte un procent din banii câștigați. Indiferent că ai datorii, plata acestora trebuie să meargă împreună cu economiile. Niciodată să nu spui că vei economisi, doar după ce vei termina datoriile. Va fi chiar prea târziu, să începi să aduni bani. Cum poți să te plătești mai întâi pe tine? Prin a renunța la bugete și a-ți crea un proces automat, astfel încât în mod automat să se vireze bani din veniturile tale în conturile de economii și investiții.

Tot aici vei afla de ce chiriașii rămân săraci și proprietarii se îmbogățesc, sau cum să cumperi o locuință și să o achiți  înainte de termen.

Câștigă mai mult.

Cum? David Bach îți dă câteva idei de a începe să câștigi mai mult. Unul din ele este cum să îți creezi un plan de acțiune pentru obținerea unei măriri de salariu în patru săptămâni. Sau cum să devii propriul tău șef, fără să renunți la jobul actual. Aici avem și câteva idei de afaceri, precum ar fi Ebay( la noi merg alte site-uri gen OLX sau site-uri de licitații), afaceri în franciză – vei găsi foarte multe site-uri cu idei de francize – unul din ele este franciza.ro. Sau cum să te îmbogățești investind în imobiliare.

Dăruiește mai mult.

Un capitol la fel de important ca celelalte, unde vei învăța să dăruiești, să donezi. După cum spune autorul ”cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult”. Mulți credem că atunci când vorbim de donat, se face referință doar la donarea de bani. Te-ai gândit vreodată că pe lângă bani poți dărui timp, energie sau cunoștințele tale.

În Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu, vei găsi un capitol prin care vei învăța cum să eviți greșelile făcute de tine, în educația financiară a copiilor tăi. Dacă tu ai început târziu, nu repeta aceeași greșeală și cu copii tăi. Astfel vei găsi 11 lecții pentru a învăța copiii să trăiască bine și să facă avere.

Rupe cătușele financiare care te fac să trăiești de la un salariu la altul, să te temi de datorii și să pierzi ore bune de somn noaptea gândindu-te cum o să supraviețuiești din punct de vedere financiar pe viitor, și vei fi în stare să te axezi pe lucrurile cu adevărat importante pentru tine. Ești deja bogat pe dinăuntru – ”Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu” te va ajuta să-ți redescoperi talentele lăuntrice. David Bach.

Doar pentru că ai început târziu să te ocupi de problemele financiare nu înseamnă că vei avea un viitor nesigur. Indiferent de vârstă, că ești foarte tânăr, sau ai depășit 50 de ani, niciodată nu este prea târziu să schimbi lucrurile. Așa cum spunea însuși autorul, nu cărțile schimbă viețile oamenilor, ei își schimbă viața prin propriile puteri, doar dacă pui în practică ceea ce înveți, viața ta se va schimba.

Dacă vrei să afli mai mult despre aceste concepte îți recomand cartea ”Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu – David Bach”.

 

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/628738.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/628738-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțirecenzii cărțiPoți face avere, chiar dacă începi mai târziu - David Bach Cartea Poți face avere, chiar dacă începi mai târziu te va învăța să-ți transformi visurile în realitate și să-ți împlinești dorința de dobândi independența financiară. Vei învăța tot ce ai nevoie pentru a compensa începutul târziu de a face economii. Filosofia...De la datorii la o viață prosperă!