Planificarea bugetului familiei – Obține controlul bugetului familiei tale.

Dacă îți este frică că nu vei reuși niciodată să obții libertatea financiară și nu știi cum să îți controlezi banii, primul pas la care trebuie să te gândești este planificarea bugetului familiei tale. De multe ori, mulți dintre noi care doresc să facă un buget al familiei, li se pare o corvoadă. Dar realitatea este că poți face bugetul cu trei pași de bază.

Acum sunt foarte multe aplicații care te pot ajuta să faci acest lucru. Îți dau câteva exemple de astfel de aplicații, va rămâne la latitudinea ta care e mai bună și cu care te înțelegi mai bine: MyWalletsMintCashBase, PocketBudget, CashControl. Dacă nu dorești să instalezi sau să plătești pentru o astfel de aplicație, te poți descurca la fel de ușor cu o hârtie și un creion.

Iată pașii de bază pe care va trebui să îi urmezi pentru planificarea bugetului familiei:

1. Datoriile

Primul pas și cel mai important este îți aduni toată datoria ta, ratele la împrumuturile tale și cheltuielile lunare. Nu uita de lucrurile mai obscure, precum ar fi banii pentru parcare, pentru cafeaua zilnică, țigări, pachetele copiilor, etc. Încearcă să incluzi toate cheltuielile posibile pe care le poți suporta într-o lună.

Ia în considerare facturile, cum ar fi asigurarea la casă sau mașină, care, de obicei, le plătești numai trimestrial sau anual. Pentru aceste facturi calculează exact cât costă, împarte suma la 3 luni, dacă e trimestrială, sau la 12, dacă e anuală, și vei vedea cât ai de păstrat lunar pentru aceste plăți.

De asemenea, nu uita să incluzi bani pentru alimente, gaze, tunsori, haine etc. Fă această listă de datorii împreună cu familia pentru a te asigura că nu ai omis nici o cheltuială pe care nu ai pus-o.

2. Veniturile

Următorul pas este să întocmești o listă a surselor tale de venit. Toate. Aceasta include, bineînțeles, venitul tău, dar și venitul unui soț/soție sau al unui coleg de cameră, iar dacă primești o chirie dintr-o anumită sursă, precum și toate celelalte venituri, asigură-te că le-ai inclus pe toate.

3. Balanța

Acum adună separat toate cheltuielile și toate veniturile familiei tale. Vei obține o sumă pe partea de cheltuieli și o altă sumă pe cea de venituri. Odată ce ați obținut cele două sume, vei scădea cheltuielile tale din venituri.

Sper că vei termina cu un număr pozitiv după ce faci acest pas. Dacă ai terminat cu un număr negativ înseamnă că cheltuiești mai mult într-o lună decât câștigi și e timpul să faci niște schimbări.

Primul lucru pe care va trebui să-l faci este să vezi cu atenție cheltuielile. Numai așa vei găsi zone în care poți reduce sau anula unele cheltuieli. De obicei aici poți salva bani din cheltuielile mărunte pe care le faci zi de zi. Am discutat în acest articol despre aceste cheltuieli. În timp ce majoritatea oamenilor nu le place să recunoască acest lucru, mulți dintre noi risipim destul de mulți bani în fiecare lună. Găsește zonele în care cheltuiești mai mulți bani decât ar trebui și redu-le.

Sus ai planificarea bugetului familiei în trei etape, o modalitate simplă de a-ți crea propriul planificator de buget pentru familie.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/04/Planificarea-bugetului-familiei.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/04/Planificarea-bugetului-familiei-150x150.jpgEducatia financiarăArticolePlanificarea bugetului familiei - Obține controlul bugetului familiei tale. Dacă îți este frică că nu vei reuși niciodată să obții libertatea financiară și nu știi cum să îți controlezi banii, primul pas la care trebuie să te gândești este planificarea bugetului familiei tale. De multe ori, mulți dintre noi care...De la datorii la o viață prosperă!