Lasă grijile, începe să trăiești – Dale Carnegie

Cartea Lasă grijile, începe să trăiești, îți va schimba perspectiva asupra vieții și te va ajuta să te eliberezi de griji. În lumea și mediul nociv în care trăim este imposibil să nu avem griji. Însă cartea te va învăța cum să treci peste ele, astfel încât să vezi oportunitățile și bucuriile din viața ta. Numai așa vei reuși să crești și să te dezvolți, culegând beneficiile din toate domeniile vieții tale.

La fel cum spune și autorul, grijile constituie una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Din cauza lor vom vedea la mulți oameni o incredibilă risipă de energie, o stagnare a dezvoltării lor personale, ajungându-se chiar și la tulburări mintale și emoționale.

Unul din cele mai tragice lucruri care ni se pot întâmpla din cauza grijilor, este că vom amâna să trăim.

Mulți dintre noi trăim în viitor și sperăm că peste o zi, un an, zece, ne va fi mai bine. Cum grijile sunt în prezent, cu atât mai mult vor fi și în viitor, iar când oportunitatea ne va izbi în față,  vom începe să ne întrebăm și să ne îngrijorăm, cine suntem noi să ne permitem bucuria sau oportunitatea. Un studiu a demonstrat că oamenii se tem mai mult de succes decât de eșec.

Filozoful francez Montaigne spunea așa ”viața mea, a fost plină de nenorociri îngrozitoare, dintre care cele mai multe nu s-au întâmplat niciodată”. Totul din cauza grijilor, care nu ne dau pace, nu ne lasă să vedem soluțiile la probleme noastre.

Cartea Lasă grijile, începe să trăiești face parte din categoria cărților motivaționale. La o primă vedere, te întrebi cu ce te ajută în domeniul educației financiare, însă cartea este perfectă pentru fiecare în parte. Sfaturile și tehnicile te vor ajuta în toate planurile vieții tale. La nivel personal, familial, social, și de ce nu, și la a te învăța cum să faci bani sau cel mai important cum să nu pierzi bani.

Grijile au nimicit milioane de oameni.

Câți oameni nu au vrut să pornească o afacere? Numai cu gândul la eșec au rămas în zona lor de confort.  Din cauza grijilor că vor pierde banii, că nu va merge, au renunțat, poate, la o idee bună. Sau alții care din cauza grijilor au pierdut tot ce aveau, afaceri, inclusiv familia.

Cartea se încheie cu 31 de povestiri adevărate; Experiențe de viață; Relatări trimise către autor, de către oameni care au aplicat diferite tehnici pentru a scăpa de îngrijorările care le-au cuprins la un moment dat viața.

Tehnica pe care o folosesc eu în mod curent de mulți ani, înainte de a citi cartea, când mă cuprind grijile, e să privesc viața cu început, naștere, și cu sfârșit, moarte. Acesta este traseul nostru, al tuturor. Înainte de a ne naște, au trecut mii de ani și s-au născut și murit miliarde de oameni. Viața va continua și după mine. De ce să îmi fac griji? Eu sunt efemer, iar necazurile mele sunt foarte neînsemnate raportate la scara eternității. Gândindu-mă la acest lucru mi se descrețește fruntea, iar la nivel psihologic mă simt puternic și pregătit să înfrunt situația sau să nu mă mai îngrijorezi pentru o anumită problemă, care azi există și mâine o văd ca pe un lucru simplu, banal.

Tu pentru ce îți faci griji? Vrei să scapi de ele? Simplu! Citește cartea Lasă grijile, începe să trăiești, scrisă de Dale Carnegie, considerat cel mai mare autor de literatură motivațională. Dacă vrei să o cumperi, o găsești AICI.

 

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/11/9789738120051-2275372-240.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/11/9789738120051-2275372-240-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțiDale Carnegie,educație financiarăLasă grijile, începe să trăiești - Dale Carnegie Cartea Lasă grijile, începe să trăiești, îți va schimba perspectiva asupra vieții și te va ajuta să te eliberezi de griji. În lumea și mediul nociv în care trăim este imposibil să nu avem griji. Însă cartea te va învăța cum să treci...De la datorii la o viață prosperă!