Dacă ai în vedere oportunități de investiții imobiliare în spații comerciale, următoarele informații pot fi importante pentru tine.

Când ne gândim la investiții imobiliare în spații comerciale ne gândim la acele proprietăți precum ar fi spații pentru magazine, spații industriale sau spații de birouri.

Când investești în proprietăți comerciale va trebui să ai în vedere ce chirie poți obține pe respectivul spațiu. Oferirea unor condiții de închiriere bune pentru o proprietate va atrage tipul de chiriaș pe care îl dorești cu adevărat.

Iată câțiva factori de care trebuie să ții cont atunci când te hotărăști să faci investiții imobiliare în spații comerciale.

Costuri de întreținere.

Închirierea proprietății va acoperi costurile de întreținere a clădirii? Va trebui, atunci când închiriezi o locație să fii atent ce suma de bani ceri pentru chirie. Dacă cumperi proprietatea prin credit, suma nu trebuie să fie mai mică decât cea datorată la bancă, sau la finalul lunii după ce scazi toate costurile, chiria ta să fie mai mare încât să îți acoperi costurile și să rămâi cu un profit. Profitul pe care îl dorești depinde de tine. Cu cât costurile vor fi mai mici, profitul de pe spațiu va fi mai ridicat.

Atenție! Nu seta, ca obiectiv, un profit prea ridicat, s-ar putea să pui o chirie prea mare pentru zona în care dorești să cumperi spațiul comercial. Mulți nu i-au în calcul costurile cu întreținerea spațiului, care intră în costurile tale ca și proprietar de locație. În situația respectivă vei avea pierderi, iar chiria nu va acoperi costurile.

Amplasare spațiului

Fiind vorba de un spațiu comercial este un factor important atunci când discutăm de locație. Cu cât locația este mai bună cu atât nu vei avea probleme cu chiriașii și vei avea chirii ridicate. Prin locație, chiriașul va avea un vad comercial bun pentru afacerea pe care o desfășoară. O locație bună se traduce printr-o aglomerare zilnică de oameni în acea zonă. Caută locații unde vei avea în imediata apropiere instituții publice, spitale, baze sportive, parcuri, centre istorice, muzee, stadioane, etc. Astfel locația va avea un trafic mare, iar tu o să găsești chiriași care doresc sa investească într-o afacere în zona respectivă.

Parcare și accesibilitate

Alte aspecte legate de investiții imobiliare în spații comerciale sunt disponibilitatea unei parcări adecvate. Este adecvată parcarea pe stradă sau există o parcare? O afacere la care nu este ușor să ajungi nu va susține o bună bază de clienți și în cele din urmă va eșua. Ca investitor în proprietatea comercială, trebuie să te asiguri că locația favorizează menținerea unei afaceri de succes.

Împreună cu parcarea trebuie luat în calcul accesibilitatea cu mijloacele de transport în comun. Este proprietatea pe un traseu de autobuz, astfel încât oamenii fără transport propriu pot să ajungă la proprietate? Cum sunt drumurile până la spațiu? Sunt în stare bună sau nu?

Aspectul și funcționalitatea spațiului.

Sunt foarte importante în investiții. Proprietatea trebuie să nu aibă acces doar în față. Accesul să fie și pentru partea din spate a locației. La fel, în spatele proprietății să fie parcare. Chiriașul are nevoie de acces prin spate pentru aprovizionare, pentru parcarea mașinilor necesare desfășurării zilnice a activităților sale. Accesul său nu trebuie să fie prin față, va fi zona dedicată doar clienților săi. Ține cont de toate aceste aspecte și prezintă-le chiriașului, astfel încât ele să se reflecte în prețul chiriei.

Niciodată să nu oferi spre chirie un spațiu care nu este racordat la utilitățile publice, precum ar fi apă, canalizare, gaz, lumină. Iar dacă toate utilitățile sunt prezente asigură-te că sunt în stare bună de funcționare. Aspectul, atât exterior cât și cel interior, trebuie să fie impecabile. Pereții curați, proaspeți vopsiți, uși interioare și exterioare noi, gresii, parchet nou… Toate îți vor ridica prețul chiriei.

O investiție în proprietăți comerciale este la fel de riscantă ca orice alt tip de investiție și aceste sfaturi îți va asigura decizia în cunoștință de cauză cu privire la faptul dacă dorești sau nu să investești în proprietăți comerciale.

Va trebui să analizezi toți factorii!

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/11/building-2604428_960_720.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/11/building-2604428_960_720-150x150.jpgEducatia financiarăInvestiții imobiliareinvestiții imobiliare,spații comercialeDacă ai în vedere oportunități de investiții imobiliare în spații comerciale, următoarele informații pot fi importante pentru tine. Când ne gândim la investiții imobiliare în spații comerciale ne gândim la acele proprietăți precum ar fi spații pentru magazine, spații industriale sau spații de birouri. Când investești în proprietăți comerciale va trebui...De la datorii la o viață prosperă!