Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când începi să investești este dacă dorești sau nu să fii un investitor activ sau unul pasiv. Există argumente pro și contra pentru fiecare stil de investiție.

Deci, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare când decizi între investițiile active și pasive.

Evident, primul lucru pe care trebuie să-l știi este diferența dintre cele două stiluri de investiții.

Investiția activă este folosită de persoanele care investesc pe piața bursieră. Ei vor monitoriza diverse aspecte ale pieței și vor cumpăra și vinde acțiuni. Ideea este să câștigi mai mulți bani mai repede și să fii capabil să reacționezi la volatilitatea naturală a piețelor.

Investiția pasivă este mai mult despre o abordare pe termen lung, cumpărare și deținere. Se face, de obicei, prin investiții în fonduri mutuale și obligațiuni. Aceasta este abordarea pe care o vor folosi mulți oameni atunci când vine vorba de economia pentru pensie.

Dacă dorești să calculezi suma de bani pe care o vei câștiga pentru o anumită investiție, poți să vezi media pe care a făcut-o piață în ultimii ani. Vei obține probabil o rentabilitate similară a investiției tale.

Mulți oameni care cred în stiluri active de investiții cred că pot obține rezultate mai bune decât piețele, ceea ce este cel mai mare motiv pentru care vor urma acest stil de investiții. Cu toate acestea, ele sunt cu riscuri ridicate față de investițiile pasive.

Trebuie să analizezi ce fel de investitor ești, un investitor care își asumă riscuri ridicate sau unul conservator?

În funcție de gradul de risc pe care ți-l poți asuma, vei știi și ce fel de investiții să faci.

În cea mai mare parte, un investitor activ are șanse să câștige sume mai mari de bani de pe urma investițiilor lor, dar pot să-și piardă capitalul investit din cauza faptului că va investi in portofolii cu riscuri mai mari.

Un investitor pasiv va fi acel investitor care își va investi capitalul mai mult in obligațiuni, fonduri, depozite bancare. Va avea randamente scăzute, dar sigure. Aproape sigure…

Când te hotărâști totuși să investești urmărește compania în care te-ai decis să investești. Suma de bani pe care o vei face pentru o anumită investiție este direct legată de performanța companiei. În timp ce nu vei avea niciodată garanții, poți face o mică cercetare în companie și managementul acesteia, precum și performanța trecutului, pentru a obține o idee mai bună despre potențialul lor.

De obicei investitorii pasivi vor transfera, într-o mare măsură, banii către persoane care le vor gestiona fondurile. Aceștia au experiența necesară pentru a alege cele mai bune investiții posibile pentru ei. Dacă alegi această metodă, este foarte important să alegi cu atenție persoana care îți va gestiona banii.

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru viitorul tău financiar este să cântărești cu atenție toate avantajele și dezavantajele atunci când este vorba de investițiile active și pasive.

Ambele au punctele lor bune și punctele rele și, în cea mai mare parte, depinde de tine și de obiectivele tale pe termen lung cu privire la metoda care este cea mai bună pentru tine.

O carte foarte bună pentru investitorii începători o găsești AICI.

Dacă dorești să afli cât mai multe despre bursă intră pe site-ul Bursei de Valori București.

Pentru mai multe articole dă click pe Investițiile la bursă

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/10/Investiții-active-și-pasive.pnghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/10/Investiții-active-și-pasive-150x150.pngEducatia financiarăInvestițiile la bursăbursă,investiții la bursăUna dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când începi să investești este dacă dorești sau nu să fii un investitor activ sau unul pasiv. Există argumente pro și contra pentru fiecare stil de investiție. Deci, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei...De la datorii la o viață prosperă!