Femeie bogată – Kim Kiyosaki

Cartea ”Femeie bogată” a fost publicată în anul 2006 și reprezintă debutul autoarei Kim Kiyosaki.

Cine este Kim Kiyosaki? Este soția cunoscutului Robert Kiyosaki autorului bestsellerului ”Tată Bogat, tată sărac” dar și a altor cărți de educație financiară pe care le poți găsi aici. Alături de soțul ei, au fondat o organizație internațională cu profil educațional, The Rich Dad Company, cu scopul învățării persoanelor interesate de educație financiară, arta afacerilor și a investițiilor.

Femeie bogată, după spusele autoarei, este ”pentru femeile care doresc să preia controlul asupra vieților lor financiare și să renunțe la a mai ține pumnii strânși în speranța că altcineva se va îngriji de viitorul lor”.

Ghid de investiții pentru femei – Deoarece urăsc să mi se spună ce să fac!

După cum spune și subtitlul cărții este un ghid de investiții pentru femei, pentru femeile care luptă să-și câștige independența financiară fără a mai depinde de un bărbat, de familie, de o corporație anume sau de guvern pentru a avea grijă de ea.

Cartea este prezentată sub forma unei povestioare, în care 6 prietene de facultate reiau legătura după 20 de ani. Doar 4 dintre ele se reîntâlnesc, una dintre ele fiind însuși Kim Kiyosaki. Fiecare vine cu o povestea ei, având ca punct comun faptul că dacă nu ar depinde de cineva, financiar, nu s-ar descurca. Astfel se ajunge la un week-end unde doresc să afle mai pe larg, de la Kim, cum pot deveni independente financiar.

Dorința prietenelor lui Kim de a afla mai multe despre lumea investițională, se aprinde în momentul în care Kim își prezintă povestea ei. Povestea lui Kim începe cu momentul întâlnirii cu viitorul soț, cel care i-a explicat modelul de afaceri pe care i-l predase Tatăl lui bogat și hotărârea de a începe împreună o afacere. Povestea continuă cu dezastrul financiar în care se aflau cei doi. Urmează prima investiție a lui Kim – o casă cu două dormitoare și o baie și apoi lansarea afacerii RICH DAD. Totul culminând cu pensionarea la vârsta de 37 ani pentru Kim și 47 ani pentru Robert Kiyosaki.

În carte vei afla motivele care le invocă de obicei femeile pentru care nu ajung independente financiar. Nu sunt suficient de deșteptă, sunt împietrită de frică, nu am banii necesari pentru investiții, partenerul meu nu este interesat, sunt doar câteva dintre motivele aduse de femei pentru a nu se apuca de investiții.

Toate aceste motive sunt demontate de Kim, și mai presus prezintă câteva motive pentru care femeile sunt bune investitoare.

1. Femeile nu se tem să spună ”Nu știu”;
2. Nu se tem să ceară ajutorul;
3. Femeile sunt foarte bune cumpărătoare;
4. Își fac temele;
5. Femeilor nu le plac riscurile;
6. Femeile sunt mai puțin orgolioase;
7. Femeile se implică emoțional;
8. Femeile învață cu folos de la alte femei;

Kim continuă sfaturile financiare, printr-un proces prin care trebuie să treacă prietenele ei, și anume prin:

Motivația personală

Fără aceasta vei renunța la un moment dat. Dacă nu ai un motiv destul de puternic și personal care să te împingă să acumulezi întregul proces legat de învestiții, ți se va părea un calvar și vei renunța.

Identificarea stadiul în care te afli.

Trebuie să realizezi cât de bogat ești în momentul de față. Aici este un exercițiu foarte fain pe care trebuie să îl faci în mod obligatoriu. Te las să îl descoperi.

Planul de acțiune

Aici vei afla ce fel de investitor ești, activ sau pasiv, dacă vrei să investești pentru flux de numerar sau profit din vânzare activelor, ce tip de investiție ți se potrivește.

Femeie bogată, în final, este o carte despre investiții pentru a învăța și încuraja femeile să-și asigure securitatea financiară și liniștea mentală.

Dar la fel de bine poate să o citească și un bărbat. Au și ei ce învăța din ea. 🙂

Femeie bogată, dacă vrei să o cumperi o găsești pe: ELEFANT, LIBRIS, sau pe CARTEPEDIA.

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/01/Femeie-bogată-1-752x1024.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/01/Femeie-bogată-1-150x150.jpgEducatia financiarăRecenzii cărțirecenzii cărți,Robert KiyosakiFemeie bogată - Kim Kiyosaki Cartea ”Femeie bogată” a fost publicată în anul 2006 și reprezintă debutul autoarei Kim Kiyosaki. Cine este Kim Kiyosaki? Este soția cunoscutului Robert Kiyosaki autorului bestsellerului ”Tată Bogat, tată sărac” dar și a altor cărți de educație financiară pe care le poți găsi aici. Alături de soțul ei,...De la datorii la o viață prosperă!