De ce trebuie să investesc?

Investițiile au devenit din ce în ce mai importante pe parcursul anilor, deoarece securitatea noastră financiară depinde de economiile și investițiile noastre.

Oamenii doresc să-și asigure viitorul lor și știu că, dacă vor depinde doar de pensii, se vor trezi cu foarte puțini bani. Nu vor putea da timpul înapoi pentru a câștiga un venit constant. Investiția este răspunsul la necunoscutul viitorului. Acesta ar fi un motiv principal de avut în vedere atunci când te întrebi: de ce trebuie să investesc?

Este posibil să fi economisit bani într-un cont de economii cu dobândă scăzută de-a lungul anilor(la bancă). Acum, poate vrei ca acești bani să aibă un randament mult mai bun. Poate că ai moștenit bani și ai nevoie de o modalitate de a face ca acești bani să crească. Din nou, investiția este răspunsul.

Investiția este, de asemenea, o modalitate de a atinge lucrurile pe care le dorești, cum ar fi o casă nouă, o educație pentru copii tăi. Desigur, obiectivele tale financiare vor determina ce tip de investiție faci.

Dacă dorești sau trebuie să faceți o grămadă de bani repede, vei fi mai interesat de investiții cu risc sporit, ceea ce îți va oferi o rentabilitate mai mare într-o perioadă mai scurtă de timp. Dacă investești pe termen lung, cum ar fi pensionarea, ai dori să faci investiții mai sigure, care cresc pe o perioadă mai lungă de timp.

Scopul general al investiției este de a crea bogăție și securitate, într-o perioadă de timp. Este important să îți amintești că nu vei fi întotdeauna în stare să câștigi un venit… în cele din urmă te vei pensiona. Și nu cred că îți dorești să depinzi de guvern cu o pensie care nu poate asigura nici măcar minimul de trai.

Determinați toleranța la risc

Primul lucru pe care trebuie să îl determini când dorești să începi investiția e nivelul tău de toleranță la risc.

Fiecare persoană are o toleranță la risc care nu trebuie ignorată. Orice broker sau planificator financiar știe acest lucru și ar trebui să facă efortul pentru a te ajuta să stabilești ce este toleranța la risc. Apoi, ar trebui să cauți doar investițiile care să nu depășească toleranța ta la risc.

Determinarea toleranței la risc implică mai multe lucruri diferite.

În primul rând, trebuie să știi câți bani trebuie să investești și care sunt obiectivele tale de investiții și financiare.

De exemplu, dacă intenționezi să te retragi în zece ani și nu ai salvat niciun ban în acest scop, trebuie să ai o toleranță ridicată la risc – pentru că va trebui să investești agresiv – riscant – pentru a ajunge ca în cei zece ani să aduni destui bani pentru a-ți ajunge atunci când nu vei mai munci.

Pe cealaltă parte, dacă cauți investiții pe termen lung, de 20-30 ani, atunci toleranța la risc va fi scăzută. Îți poți permite ca banii investiți să aibă un randament mai scăzut care va crește încet în timp. Mai jos ai o imagine care îți arată corelația dintre risc și randament.

de ce trebuie să investesc

Sper bineînțeles, că realizezi că nevoia ta de a avea o toleranță ridicată la risc sau necesitatea unei toleranțe scăzute la risc nu are nicio influență asupra modului în care te simți în legătură cu riscul. Din nou, există multe în determinarea toleranței.

De exemplu, dacă ai investit pe piața bursieră și ai urmărit zilnic mișcarea unui stoc și ai văzut că scade ușor, ce ai face? Ai vinde sau ai lăsa banii tăi în continuare? Dacă ai o toleranță scăzută la risc, ai dori să vinzi … Dacă ai o toleranță ridicată, ai lăsa banii să vezi dacă va crește din nou bursa. Acest lucru nu se bazează pe obiectivele tale financiare. Această toleranță se bazează pe modul în care te simți în momentul în care pierzi sau câștigi! Emoția!

Va trebui să determini nivelul de risc cu care te simți confortabil și să alegi investițiile în consecință.

În concluzie, toleranța la risc trebuie să se bazeze pe obiectivele tale financiare, dar și pe faptul cum te simți în legătură cu posibilitatea de a ați pierde banii.

Determinarea unde vei investi

Există mai multe tipuri diferite de investiții și există mulți factori în determinarea locului în care ar trebui să îți investești banii. Ai aici un articol cu diferite tipuri de investiții.

Desigur, pentru a determina unde vei investi va începe cu cercetarea diverselor tipuri de investiții disponibile, determinarea toleranței la risc și determinarea stilului tău de investiție – împreună cu obiectivele financiare.

Dacă ai de gând să cumperi o mașină nouă, ai cerceta destul de mult înainte de a lua o decizie finală și o achiziție. Nu ai lua niciodată în considerare achiziționarea unei mașini care nu ți-a plăcut sau care nu îndeplinește criteriile stabilite de tine. Investițiile funcționează în același mod.

Obligatoriu, trebuie să înveți cât mai mult poți despre investiții, bursă, imobiliare sau alte tipuri de investiții. Este de bun simț!

Învățarea despre piața bursieră și investiții durează mult … dar timpul este bine petrecut. Există numeroase cărți și site-uri web pe această temă și chiar poți lua cursuri de la casa de brokeraj unde îți deschizi contul de tranzacționare. Cu acces la Internet, puteți investi pe piața de valori – cont demo – pentru a vedea cum funcționează. Aceasta este o modalitate foarte bună de a începe să înveți despre investițiile în piața de valori.

Ca investitor potențial, ar trebui să citești tot ce îți cade în mână cu privire la investiții.

Cât de mult ar trebui să investești?

Mulți investitori pentru prima dată consideră că ar trebui să investească toate economiile. Acest lucru nu este neapărat adevărat. Pentru a determina câți bani trebuie să investești, trebuie să determini mai întâi cât de mult îți permiți să investești și care sunt obiectivele tale financiare.

În primul rând, să aruncăm o privire la cât de mulți bani îți poți permite în prezent să investești. Ai economii pe care le puteți utiliza? Dacă da, grozav!

Este important să păstrezi trei până la șase luni de cheltuieli de viață într-un cont de economii ușor accesibil. Nu investi acești bani! Nu investi bani care ar putea fi necesari pentru cheltuielile curente.

Deci, începe prin a determina cât de mult din economiile tale ar trebui să rămână în contul de economii și cât de mult pot fi utilizate pentru investiții. Cu excepția cazului în care ai fonduri dintr-o altă sursă, cum ar fi o moștenire pe care ai primit-o recent, economiile vor fi probabil tot ceea ce ai în prezent de investit.

Apoi, determină cât de mult poți adăuga la investițiile tale în viitor. Dacă ești angajat, vei primi un venit. Cu el, poți planifica ca o parte din acel venit să îl direcționezi pentru a-ți construi portofoliul de investiții în timp.

Pentru multe tipuri de investiții, va fi necesară o anumită sumă inițială de investiție. Poate deja ai căutat și ai găsit o investiție bună. Dacă da, probabil că deja știi care este investiția inițială necesară. De exemplu vrei să achiziționezi un apartament pentru a-l da spre chirie și îl achiziționezi prin bancă. Pentru a-ți face credit va trebui să ai un avans al acelui imobil. În funcție de bancă, acesta poate să fie mai mic sau mai mare.

Dacă banii pe care îi ai la dispoziție pentru investiții nu îndeplinesc investiția inițială necesară, este posibil să fii nevoit să te uiți la alte investiții. Nu împrumuta niciodată bani pentru a investi! Nu utiliza niciodată banii pentru acele economii prevăzute în situații de urgență-îmbolnăvire, plăți urgente, etc.!

Cum să știi când să îți vinzi acțiunile

Este adesea greu să știi când să vinzi stocul. În special pentru prima dată când faci acest lucru. Vestea bună este că, dacă ai ales stocurile cu atenție, nu va trebui să le vinzi decât atunci când îți îndeplinești obiectivele setate inițial. Dar există anumite situații când va trebui să îți vinzi acțiunile înainte de a-ți atinge obiectivele financiare.

S-ar putea să te gândești că e timpul de vânzare este atunci când valoarea stocului este pe punctul de a scădea. Dar acest lucru nu este neapărat un mod corect de acțiune.

Stocurile cresc tot timpul, în funcție de economie… și, desigur, economia depinde și de bursă. De aceea este atât de greu să stabilești dacă trebuie să vinzi acțiunile sau nu. Stocurile scad, dar au tendința de a reveni.

Trebuie să faci mai multe cercetări și trebuie să ții pasul cu stabilitatea companiilor în care investești. Schimbările în corporații au un impact profund asupra valorii stocului. De exemplu, un nou CEO poate afecta valoarea stocului. O scădere în industrie poate afecta un stoc. Multe lucruri – toate combinate – afectează valoarea stocului. Dar există doar trei motive bune pentru a vinde un stoc.

Primul motiv este că ai atins obiectivele financiare.

Odată ce ai ajuns la pensie, îți recomand să vinzi acțiunile și să îți plasezi banii în alte tipuri de investiții mai sigure, cum ar fi un cont de economii. Vezi imaginea de mai sus privind corelația randament-risc. Aceasta este o practică obișnuită pentru cei care au investit în scopul finanțării pensionării.

Al doilea motiv sunt schimbările majore în compania în care ai investit.

Cel de-al doilea motiv pentru a vinde un stoc este dacă există schimbări majore în afacerea investită. Va determina scăderea valorii stocului, cu o posibilitate redusă sau imposibilă de creștere a valorii. În mod ideal, ai vinde stocul în această situație înainte ca valoarea să înceapă să scadă.

Al treilea motiv ar fi creștere bruscă a valorii.

În cazul în care stocul tău este evaluat la 1 leu pe acțiune astăzi, dar se ridică drastic la 2-3 lei pe acțiune săptămâna viitoare, este un moment bun de a vinde. Mai ales dacă perspectiva este că valoarea va scădea înapoi la 1 leu pe acțiune în curând.

Revin la vechea întrebare, de ce trebuie să investesc? Pentru a-ți asigura stabilitatea financiară, dar și liniștea în anii când nu vei mai avea un venit stabil.

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/stock-market-2616931_1920-1024x683.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/stock-market-2616931_1920-150x150.jpgEducatia financiarăInvestițiile la bursăbursă,economisire,investiții la bursăDe ce trebuie să investesc? Investițiile au devenit din ce în ce mai importante pe parcursul anilor, deoarece securitatea noastră financiară depinde de economiile și investițiile noastre. Oamenii doresc să-și asigure viitorul lor și știu că, dacă vor depinde doar de pensii, se vor trezi cu foarte puțini bani. Nu vor...De la datorii la o viață prosperă!