Cumpărare case executate silit – pentru locuință proprie sau investiție.

Avantaje achiziție case executate silit

Există mulți oameni care văd doar imagini negative atunci când se gândesc la achiziție case executate silit. Primul lucru la care se ghidează când au auzit despre o locuință executată este o casă urâtă, dărăpănată, într-un cartier sărac. La un moment dat, acestea erau cele mai multe dintre locuințele executate silit care existau pe piață.

Vremurile s-au schimbat. Din nefericire, un număr tot mai mare de familii își pierd casele din cauza unor perioade economice dificile. Aceste case sunt frumoase și în stare bună. Locuințele executate nu mai sunt casele teribile, ruinate, la care ne așteptăm mulți dinte noi.

Dacă ești în căutarea de a cumpăra o casă nouă, ar trebui să te gândești și la achiziție case executate silit. Există avantaje multiple pentru cei care achiziționează o locuință executată. Îți voi arăta câteva beneficii de ce trebuie să te gândești la casele executate silit.

Preț scăzut

Cel mai mare beneficiu legat de achiziție case executate silit este prețul scăzut. Locuințele executate au dintre cele mai scăzute prețuri de pe piața imobiliară. Poți obține cu ușurință o casă care valorează mult mai mult pe piață, la o fracțiune din prețul evaluat. În cadrul procedurilor de executare silită există posibilitatea acordată de lege executorului judecătoresc, de a reduce prețul de vânzare a imobilului. Atunci când nu se obține prețul stabilit prin expertiză, executorul poate reduce prețul în trepte, cu 25% din valoarea imobilului,  apoi cu 50%, și să îl acorde celui care oferă cel mai mare preț.

Majoritatea băncilor nu vor încerca să facă bani din casele executate. Ele doresc să își recupereze doar sumele restante și neachitate de cel căruia i-a făcut împrumutul. Aceasta înseamnă că vei plăti pentru restul împrumutului rămas neachitat.

Case de calitate

Astăzi, cele mai multe case executate sunt de o calitate superioară. Ele sunt case frumoase, bine construite, care se găsesc în cartierele frumoase. Acum, casele executate sunt cunoscute pentru că sunt case de calitate.

Posibilități de personalizare

Dacă cumperi un apartament executat, vei avea destul buget rămas decât atunci când cumperi o locuință de pe piața liberă. Astfel cu diferența rămasă poți personaliza, redecora locuința pentru propriul tău gust. Mulți folosesc banii pe care îi economisesc prin procesul de achiziție a executării silite pe renovări.

Procesul de negociere

Știu un caz, real, în care o casă executată silit era scoasă la licitație la prețul de 150.000 euro. Nu s-a prezentat nimeni, a scăzut prețul cu 25%, astfel a ajuns la prețul de 112500 euro. Executorul nu a mai putut scădea sub acest preț. Însă exista un singur cumpărător, care a decis să negocieze direct cu bancă. Astfel a obținut un preț de 91000 euro. Deci există posibilitate să și poți negocia. În condițiile în care nu ai mai mulți potențiali cumpărători pe același imobil.

Imobil fără sarcini.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că imobilul dobândit în cadrul procedurii de executare silită este liber de orice sarcini. Orice ipotecă care există pe bunul respectiv va fi ridicată, astfel încât vei putea cumpăra un imobil fără nici o ipotecă.

De ce să alegi case executate silit pentru investiții

Există o mulțime de oportunități pentru investiții, chiar și atunci când perioadele economice pot fi greu de realizat. Cei care au bani în perioade economice grele au cel mai mult de câștigat, deoarece pot găsi investiții la prețuri mai mici decât ar fi în orice alt climat economic.

Casele executate sunt una dintre cele mai bune investiții pe care mulți le pot face. Case frumoase și scumpe pot fi găsite în cartiere uimitoare pentru prețuri incredibil de mici. În timp ce piața imobiliară ar putea să nu explodeze câțiva ani, cei care au investit în aceste case vor putea să vândă pentru un câștig incredibil, în momentul în care o fac.

Cost scăzut

După cum spuneam și mai sus aceste case se vând mult mai ieftin decât valoarea lor. Creditorul vrea să își acopere cât mai repede datoria. În mod clar vei obține o mare rentabilitate pentru această investiție.

Închiriere și vânzare imobil executate silit.

Investitorii caută oportunități de închiriere atunci când se uită în case executate silit. Când închiriezi o casă pe care ai cumpărat-o prin executare silită, la un preț foarte mic, vei avea un randament foarte bun și vei putea să îți amortizezi investiția mai repede. Sau dacă dorești să o vinzi în mod clar vei obține un câștig de capital mult mai mare decât dacă ai fi cumpărat un imobil la prețul pieței.

Situațiile economice dificile nu sunt favorabile sau plăcute, însă trebuie exploatate în continuare pentru posibilitățile lor de investiții. Dacă ți-ai stabilit financiar să investești într-o perioadă de declin economic, ar trebui să alegi casele executate.

Dezavantaje achiziție case executate silit.

achiziție case executate silit

Dacă stăm să ne gândim ar fi mai multe dezavantaje decât avantaje, dar ca orice investiție și cumpărarea unei case executate silit presupune un risc ridicat.

De exemplu când cumperi o casă prin executare silită, de cealaltă parte există un datornic care dorește să nu piardă acel bun. Astfel, el poate contesta executarea silită. Dacă instanța pronunță anularea executării acesta își va primi imobilul înapoi. Cel care a cumpărat imobilul va trebui să îl restituie. Dar ți se vor returna și banii.

Un alt dezavantaj este că bunul scos la licitație nu poate fi vizionat. Din acest motiv nu vei putea să cunoști starea acestuia. Va trebui să îl cumperi cu toate viciile ascunse. Însă aici acest dezavantaj compensează cu prețul foarte scăzut. Vei putea investi o sumă de bani pentru a readuce imobilul la o stare foarte bună.

Un important handicap ar fi faptul, că de multe ori în casa executată, există posibilitatea să fie încă locuite de debitori. Dacă ei nu vor să elibereze casa vor trebui evacuați de executorul judecătoresc cu ajutorul jandarmeriei și poliției. Acest lucru necesită timp.

Un alt impediment ar fi plata unei cauțiuni de 10% din prețul de începere a licitației care însă se scade din preț în eventualitatea adjudecării imobilului. Acesta se restituie dacă altcineva decât plătitorul cauțiunii adjudecă imobilul. Pe lângă acest dezavantaj al cauțiunii ar fi faptul că în termen de 30 de zile de la adjudecarea imobilului va trebui să depui în contul executorului diferența de suma. Deci va trebui să deții toți banii necesari pentru imobil.

Credite pentru imobile executate silit.

Acum însă au apărut bănci pe piața care acordă credite pentru bunuri executate silit. Una dintre ele este LIBRA INTERNET BANK. Aceasta am găsit-o eu. Dacă ma știi vreo bancă lasă un comentariu. Valoarea casei este scăzută, contribuind la reducerea costurilor finale. Acest lucru te ajută să păstrezi împrumutul mic. Acest cost redus ajută, de asemenea, costul lunar pe care îl vei plăti la bancă. Cu cât este mai mică valoarea casei, cu atât costul total al ipotecii este mai mic. Cu cât este mai mic creditul ipotecar, cu atât este mai mică plata lunară. Dacă îl cumperi pentru închiriere, cu cât este mai mică rata, față de chirie, cu atât vei avea un randament mai bun.

De unde se poate afla despre licitații?

Licitațiile sunt făcute publice prin publicația de vânzare. Publicația de vânzare se afișează la sediul executorului judecătoresc, la sediul instanței unde are loc executarea, la sediul primăriei în a cărei rază este situat imobilul. Cel mai ușor pentru tine, este să folosești internetul. Sunt foarte multe site-uri de executare silită. Pe ele poți vedea ce imobile sunt executate silit în orașul tău, prețurile, categoriile de imobile… Poți intra pe registru.uniuneaexecutorilor.ro sau pe www.executari.com să vezi ce bunuri sunt executate silit sunt la ora actuală. Acestea sunt doar două din multele site-uri de profil. Poți găsi unele imobile executate silit direct și pe site-urile băncilor. Majoritatea au.

În acest articol ai aflat beneficiile, dar și dezavantajele cumpărării unui astfel de imobil. Dacă te interesează investițiile imobiliare, este cazul să arunci un ochi și spre acest fel de investiții-achiziție case executate silit. În ciuda dezavantajelor prezentate, nimic nu compensează cu prețul foarte scăzut al acestor imobile și cu câștigul pe care ți-l poate aduce un astfel de imobil.

Nu trebuie decât un pic de educație financiară, să cunoști exact procedura prin care se pot face astfel de achiziție case executate silit, astfel încât în final să alegi cel mai potrivit imobil.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/birdhouse-3136684_1920-683x1024.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/02/birdhouse-3136684_1920-150x150.jpgEducatia financiarăInvestiții imobiliareachiziții de case,investiții imobiliareCumpărare case executate silit – pentru locuință proprie sau investiție. Avantaje achiziție case executate silit Există mulți oameni care văd doar imagini negative atunci când se gândesc la achiziție case executate silit. Primul lucru la care se ghidează când au auzit despre o locuință executată este o casă urâtă, dărăpănată, într-un...De la datorii la o viață prosperă!