Poate mulți dintre voi ați citit cărți scrise de Napoleon Hill și poate ați aflat de cele 16 trepte spre succes, spre Scara magică, așa cum a denumit-o Napoleon Hill. Iar un procent dintre voi, poate, deja le aplică în viața lor.

Însă, sigur sunt mulți care nu au auzit de cele 16 trepte spre succes, sau mai bine zis, calea spre prosperitate, așa că în acest articol vi le voi dezvălui.

Să începem, prin a afla cine a fost Napoleon Hill. A  fost un autor american de cărți de literatură motivațională. Iar operele sale au au avut în prim plan credințele personale și rolul pe care le au aceste asupra succesului. “Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza” este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill. Cea mia cunoscută carte a lui Napoleon Hill, rămâne De la idee la bani, fiind și una din cele mai vândute cărți din toate timpurile.

Cele 16 trepte spre succes.

trepte spre succes

Un scop clar în viață.

În prima treaptă autorul pune accent pe cuvântul „clar” – un scop clar în viață. Fără acest cuvânt, în mod normal toți avem țeluri în viață, dar scopul nostru este vag. Așa că acest cuvânt îi dă sens și te face exact să urmărești scopul tău. Pe lângă scop, este necesar să ai și un plan clar pentru atingerea lui. Astfel, va trebui să hotărăști exact ce vrei să faci în viață, să îți faci planul pentru atingerea scopului tău, și cel mai important, să treci la acțiune.

Încredere în sine.

Fără încredere în tine, degeaba te hotărăști asupra unui scop și încerci să acționezi. După Napoleon Hill, este acea stare de spirit pe care o poți dezvolta într-un timp relativ scurt. Și aici el povestește un fragment din tinerețea lui, pe când lucra într-o mină de cărbune, iar prima sămânță de încredere i-a fost dată de un coleg, care a văzut altceva în el și a crezut în el că va reuși să lase o amprentă asupra lumii.

Inițiativă.

Inițiativa este acea calitate prin care faci lucruri sau te pui în mișcare, fără a ți se spune asta de cineva. „Oportunitățile importante stau ascunse peste tot, în așteptarea unei persoane cu inițiativă care să vină și să le descopere” – Napoleon Hill. Dacă îți îndeplinești doar sarcinile date de superior sau șef, nu vei atrage niciodată atenția asupra ta. Asta însemnă mediocritate. Cum vrei să fie viața ta mediocră sau cu inițiativă care să îți aducă oportunități?

Imaginație.

După cum spune Napoleon Hill, imaginația este atelierul minții umane în care ideile vechi sunt încorporate în noi combinații și planuri. Chiar dacă ai idei și imaginație și nu le transpui în acțiune, nu se va întâmpla nimic. După cum vezi, toate treptele se corelează și se completează între ele.

Acțiune.

Fără aceasta degeaba, ai un scop, un plan de îndeplinire a scopului, imaginație sau inițiativă. Fără a fi puse în practică gândurile și ideile tale vor rămâne doar simple gânduri. Fără această calitate, le poți avea pe toate celelalte, însă nu vei obține niciodată succesul. Este un pas esențial din cele 16 trepte spre succes.

Entuziasm.

Iar fără entuziasm nici o persoană nu este dispusă să acționeze. Ai grijă ce scop ți-ai ales(prima treaptă)! Dacă acesta est un scop care doar crezi că îți va aduce beneficii financiare sau este la modă, sau ai văzut la alții că a funcționat, gândește-te de două ori! Dacă ți-ai ales o activitate care nu îți place, sigur nu vei fi entuziasmat, iar deznodământul va fi cel în care vei renunța la scopul propus. Dacă în schimb ai găsit o activitate care îți place vei fi entuziasmat și vei munci cu dăruire. Practic, nici nu o vei considera munca!

Autocontrol.

„Stăpânirea de sine este primul pas important către realizările adevărate” – Napoleon Hill.

Obiceiul de a munci mai mult și mai bine decât ești plătit să muncești.

Practic vorbim de inițiativă în tot ceea ce deprinzi. Cel care îndeplinește, de obicei, acest pas este privit ca un lider. După spusele autorului, acest obicei de a munci mai mult, va contrabalansa multe alte defecte și absența unor calități.

O personalitate plăcută.

Modul cum te îmbraci, cum vorbești, cum strângi mâna cuiva, și multe altele, fac parte din personalitatea ta. Dacă nu ai o personalitate plăcută, nu vei reuși să atragi oamenii în jurul tău.

Gândire corectă.

Prin gândirea corectă, vei învăța să deslușești informațiile importante sau neimportante, vei scăpa de prejudecăți, de ură, furie, elemente care doar îți va încețoșa mintea și nu vei reuși să analize corect datele venite din toate mediile și de la toate persoanele cu care interacționăm.

Concentrare.

Prin concentrare, vei reuși să direcționezi toate gândurile tale astfel încât să îți formezi  imaginea clară cu tot ce ai de făcut pentru îndeplinirea scopului propus, dar și modalitățile și mijloacele practice de a o transpune în realitate.

Perseverență.

Este ceea ce ar însemna determinarea ta în atingerea obiectivului propus.

Eșecuri.

Fără eșecuri, niciodată nu vei putea să înaintezi, să avansezi. Eșecul reprezintă o adevărată lecție din care poți învăța din greșelile comise și cum să le recunoști și să te ferești de ele pe viitor. Cel mai important, din urma unor eșecuri, să nu rămâi cu teama de a te mai apuca să faci ceva. Este acea paralizie – teama de eșec. Învață să trăiești cu eșecurile tale și să treci peste ele. Oricum fără eșecuri nu putem avansa.

Toleranță și compasiune.

Haide-ți să fim toleranți cu persoanele din jurul nostru, și să arătăm compasiune. Lipsa lor poate duce la mari neînțelegeri între semeni.

Muncă.

Fără muncă nu vei găsi niciodată calea spre prosperitate și succes. Pașii descriși mai sus te vor ajuta în scopul tău numai prin muncă neîncetată și constantă.

Regula de aur.

Regula de aur este torța ce ne ghidează spre acele obiective în viață care lasă ceva de valoare pentru prosperitate, care ușurează poverile semenilor noștri și-i ajută să găsească drumul către depunerea unor eforturi utile și constructive. -Napoleon Hill.

Dacă vrei să afli mai multe despre aceste trepte spre succes le găsești în cartea Secretele prosperității – Napoleon Hill.

 

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/03/change-3256330_640.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/03/change-3256330_640-150x150.jpgEducatia financiarăArticoleîmbogățirePoate mulți dintre voi ați citit cărți scrise de Napoleon Hill și poate ați aflat de cele 16 trepte spre succes, spre Scara magică, așa cum a denumit-o Napoleon Hill. Iar un procent dintre voi, poate, deja le aplică în viața lor. Însă, sigur sunt mulți care nu au auzit...De la datorii la o viață prosperă!