Bazele investițiilor tale la bursă.

Când vine vorba de investiții, bazele investițiilor multor investitori sunt nule. Astfel se aruncă în diferite investiții fără a avea minimul de educație privind investițiile. Investiția în ceva necesită un anumit grad de pricepere. Este important să reții că un lucru este sigur legat de investiții – există riscul pierderii banilor! Deci, înainte de a te apuca să investești învață, citește mult și educă-te. Toate aceste lucruri le faci pentru a diminua riscul de a pierde bani.

Obiectivele tale legate investiții.

Primul obiectiv înainte de a începe investiția propriu-zisă, este să afli mai multe despre investiții și cum funcționează, dar și să determini care sunt obiectivele tale. Ce speri să realizezi cu investițiile tale? Vei finanța facultatea copiilor? Cumperi o casă?  Îi folosești pentru zilele când vei fi pensionat? Înainte de a investi un singur ban, gândește-te cu adevărat la ceea ce speri să realizezi cu această investiție. Știind ce obiectiv ai, te va ajuta să iei decizii de investiții mai inteligente de-a lungul drumului!

Prea des, oamenii investesc bani cu visul de a deveni bogați peste noapte. Acest lucru este posibil – dar este și rar. Este de obicei o idee foarte proastă de a începe să investești cu speranța de a deveni bogat peste noapte. Este mai sigur să investești banii în așa fel încât să crească lent în timp și să fie folosiți pentru pensie sau pentru educația copilului. Cu toate acestea, dacă obiectivul tău de investiții este să te îmbogățești rapid, ar trebui să înveți cât mai multe despre investițiile pe termen scurt, aproape profesionist, înainte de a investi.

Din nou, reține că investițiile necesită mai mult decât să suni la un broker și să le spui că vrei să cumperi acțiuni sau obligațiuni. Este nevoie de o anumită cantitate de cercetare și de cunoștințe despre piață, dacă vrei să investești cu succes.

Alegerea unui broker

La bursa, toate tranzacțiile se fac printr-un asemenea intermediar, care se numește broker. Deci, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să intri pe site-ul Bursei de Valori, iar la categoria Intermediari, vei găsi o listă cu toate societățile de brokeraj. De aici poți alege un broker. Fără broker nu poți face tranzacții la bursă, prin intermediul lor se întâlnesc vânzătorii și cumpărătorii.

Pe bvb.ro vei găsi statistici privind activitatea de tranzacționare a fiecărei societăți.

Un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere în selectarea brokerului îl reprezintă comisioanele, în special cele de tranzacționare. Cu cât vei găsi un broker ce percepe comisioane mai mici cu atât nu ți se va diminua randamentul investițiilor tale.

Comisioanele sunt mai mari la volume mici de tranzacții, însă ele scad pe măsură ce volumul tranzacțiilor crește. Dacă volumul tău este mare, în funcție de brokerul ales poți și negocia comisioanele.

Este foarte important să înțelegi diferența dintre un broker și un analist al pieței de valori. Un analist analizează literalmente bursa de valori și prezice ce va face sau nu, sau cum va efectua acțiunile specifice. Un broker de acțiuni este doar acolo pentru a-ți urma instrucțiunile pentru a cumpăra sau a vinde acțiuni.

Brokerii câștigă banii din comisioane la vânzări în majoritatea cazurilor. Când vrei să cumperi sau să vinzi un stoc, brokerul câștigă un procent din tranzacție. Mulți brokeri percep o taxă fixă pe tranzacție.

Dacă ești începător în investiții, poate fi necesar sfatul unui broker pentru a te asigura că faci investiții înțelepte. Cu toate acestea, dacă ești deja informat cu privire la piața de valori, poți să optezi pentru un cont online de tranzacționare, bineînțeles tot prin intermediul unei case de brokeraj și care dispune de o platformă online pentru tranzacționare.

Astfel am ajuns la următorul punct.

Tranzacționare online.

Bazele investițiilorMediul online a adus multe schimbări în modul în care ne desfășurăm viața și afacerea noastră personală. Putem plăti on-line facturile noastre, să cumpărăm online, aproape tot!

Putem chiar cumpăra și vinde stocuri online. Comercianții se bucură de capacitatea de a privi conturile lor ori de câte ori doresc, iar brokerii, cum ar fi abilitatea de a lua comenzi prin Internet, spre deosebire de telefon.

Majoritatea brokerilor și caselor de brokeraj oferă acum tranzacții online clienților lor. Un alt lucru grozav despre tranzacționarea online este că taxele și comisioanele sunt adesea mai mici. În timp ce tranzacționarea online este excelentă, există unele dezavantaje.

Dacă ești începător, sfatul unui broker, poate fi destul de benefică. Fiind începător pe piața de capital, tranzacționarea online poate fi un lucru periculos. În acest caz, asigură-te că înveți cât de mult poți înainte de cumpăra acțiuni și de a începe tranzacționarea online. Să știi că în momentul de față, majoritatea caselor de brokeraj, oferă înainte de a începe tranzacționarea efectivă, pe bani reali, conturi demo. Aceste conturi te ajută să înveți platforma, să cumperi acțiuni, să vinzi, etc.

Din nou, tranzacționarea online este un lucru minunat – dar nu este pentru toată lumea. Gândește-te cu atenție înainte de a te decide să faci tranzacții online și asigură-te că într-adevăr știi ce faci!

Astfel pentru a începe această călătorie în lumea investițiilor la bursă, va trebui să ai grijă să nu te avânți în investiții pe care nu le cunoști și nu le înțelegi foarte bine. Nu investi decât banii de care nu ai nevoie. Bazele investițiilor tale înseamnă în primul rând să analizezi motivele pentru care dorești să faci acest lucru, să identifici un broker bun cu cele mai mici comisioane, dar și să înveți să tranzacționezi online, deoarece totul se face pe internet. Trebuie să fim deschiși noilor tehnologii. Doar cei care refuză să îmbrățișeze noul nu vor progresa.

Mai multe despre investiții la bursă le găsești aici:Investițiile la bursă

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/01/Bazele-investițiilor-1024x575.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2018/01/Bazele-investițiilor-150x150.jpgEducatia financiarăInvestițiile la bursăbursă,educație financiară,investiții la bursăBazele investițiilor tale la bursă. Când vine vorba de investiții, bazele investițiilor multor investitori sunt nule. Astfel se aruncă în diferite investiții fără a avea minimul de educație privind investițiile. Investiția în ceva necesită un anumit grad de pricepere. Este important să reții că un lucru este sigur legat de...De la datorii la o viață prosperă!