obiceiuri ale celor bogațiAceste șapte obiceiuri ale celor bogați sunt descoperite și perfecționate de către celebrul John Burley, autorul cărților Money Secrets of the rich și Powerful Changes. Mai multe informații despre autor vei afla accesând site-ul său http://www.johnburley.com/

Aceste șapte obiceiuri ale celor bogați sunt lecții, pe care dacă ți le vei însuși și aplica vei reuși pe deplin să pui bazele unui viitor prosper fără griji financiare. Sunt simple, dar puțin aplicate și răspândite publicului larg.

Să analizăm mai îndeaproape aceste șapte obiceiuri ale celor bogați.

1. Răsplătește-te mai întâi pe tine

Ce înseamnă acest lucru? După cum spunea și Robert Kiyosaki în cărțile sale, acesta trebuie să fie principalul tău obiectiv pentru a găsi drumul spre independența financiară. A te răsplăti mai întâi pe tine înseamnă a investi banii astfel încât să îți aducă profit. Lunar pune deoparte o sumă mai mică sau mai mare, în funcție de posibilități, pentru economisire și apoi pentru a investi acești bani. Conform unui studiu, lunar, o familie, nu știe și nu poate zice pe ce a cheltuit cam între 20 și 40% din veniturile sale. Un procent de 10% nu va reprezenta o sumă destul de mare pentru economisire lunară și apoi pentru a o investi. Însă nu multe persoane reușesc să treacă peste acest pas, din cauza amânărilor. John R. Burley ne indică trei motive pentru care oamenii amână acest pas esențial, dar și soluțiile pentru a trece peste aceste acte de auto-sabotare financiară:

  • O sumă mică de bani, pusă de-o parte în fiecare lună, nu poate face o diferență atât de mare. Am nevoie de un rezultat mai important și mai rapid.

Nu este adevărat, puneți deoparte anual 10% din veniturile voastre, și împreună cu investiția lor într-un fond mutual, de exemplu, cu o dobândă medie de 10%, vei observa că la pensionare nu vei mai depinde pe pensia de la stat. Sumele mici împreună cu dobânda compusă vor face diferența.

  • Nu îmi permit.

După cum a spus mai sus, o mare parte din veniturile tale lunare se evaporă. Fii mai chibzuit financiar și vei vedea că suma pentru investiții ți-o vei permite și nici nu îți va secătui bugetul.

  • Trebuie să analizez posibilitățile de investire înainte de a începe.

Cel mai bun sfat este să acționezi acum, nu intra în capcana de a amâna luarea unei decizii de teama că aceasta să nu fie proastă. Investește acum și pe măsură ce dobândești experiență poți schimba tipurile de investiții.

2. Reinvestește profitul

Toți bani economisiți și apoi investiți îți vor aduce profit. Pentru a nu te abate de la calea către prosperitate și independentă financiară, nu cheltui profitul câștigat din investițiile tale. Reinvestește-l. Astfel vei înmulți banii mult mai repede. Important e că nu muncești pentru ei. Acesta reprezintă venitul tău pasiv sau rezidual. Dacă procedezi întocmai te vei putea pensiona mult mai repede și cu mult mai mulți bani în buzunar.

3. Obține rate ale profiturilor de investiții automate

Investiția într-un fond mutual(investiție automată) îți poate aduce un profit de 10%, chiar și mai mult. Pe măsură ce dobândești experiență va trebui să maximizezi profiturile și să încerci să obții rate ale profitului cât mai mari. Majoritatea băncilor au fonduri de investiții deschise. Nu confunda cu conturile de economii de la bănci, unde randamentele sunt infime de 1-2%. Găsești aici un top al primelor cinci fonduri de investiții recomandat.

4. Fii atent la banii tăi

Întotdeauna ai grijă cu veniturile tale, fă-ți un buget clar. Încearcă să elimini din cheltuielile inutile. Nu fă cumpărături de impuls, mergi cu listă la cumpărături. Găsești pe site multe articole legate de cum să îți faci un buget, cum să te ții de el, cum să economisești și alte sfaturi utile.

5. Adoptă sistemul financiar automat – sistemul adoptat de John R. Burley

Pune deoparte cei 10% din venituri și virează-i automat unui program de investiții, astfel încât să consideri că acești bani nu îi mai ai. În funcție de nivelul tău cunoștințe poți contacta un broker sau o bancă specializată în investițiile în fonduri mutuale. Ei se vor ocupa în locul tău de investiții, însă ai grijă la comisioanele percepute și încearcă cu timpul să te implici din ce în ce mai mult și chiar să schimbi brokerul dacă nu îți aduce rate ale randamentului scontat.

6. Fii responsabil din punct de vedere financiar

Simplu. Cheltuie responsabil și implementează aceste obiceiuri. Când iei decizii financiare adoptă aceste șapte obiceiuri ale celor bogați.

7. Învață cum să trăiești fără datorii.

În primul rând renunță la a mai lua credite și a face cărți de credit. Adoptă un stil de viață care să evite datoriile. Nu vei avea mai puțini bani, din contră fără datorii vei observa cum viața ta financiară va fi mult mai ridicată. Cumpără bunuri în limita bugetului tău și nu a datoriilor.

Aplicând aceste șapte obiceiuri ale celor bogați vei scăpa de grija banilor, a datoriilor și va reprezenta calea ta către prosperitate și libertate financiară.

Acești pași îi găsești detaliați în cartea Cum să faci avere, avându-l ca editor pe Donald Trump.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/12/obiceiuri-ale-celor-bogați-1-1024x580.jpghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/12/obiceiuri-ale-celor-bogați-1-150x150.jpgEducatia financiarăArticoleeducație financiară,îmbogățire,Robert KiyosakiAceste șapte obiceiuri ale celor bogați sunt descoperite și perfecționate de către celebrul John Burley, autorul cărților Money Secrets of the rich și Powerful Changes. Mai multe informații despre autor vei afla accesând site-ul său http://www.johnburley.com/ Aceste șapte obiceiuri ale celor bogați sunt lecții, pe care dacă ți le vei însuși și...De la datorii la o viață prosperă!