investitiile imobiliare

Investițiile imobiliare reprezintă unele din cele mai bune investiții cu randamente ridicate. Ele depășesc de multe ori investițiile la bursă, într-o afacere sau randamentele depozitelor bancare.

Iată un plan rapid care îți permite să începi construirea independenței tale financiare în ceea ce privește investițiile imobiliare.

Există practic patru pași pentru a investi în case sau apartamente:

1. Cumpără locuințele sub valoarea de piață.

Da, oamenii vând cu adevărat case pentru mai puțin decât valoarea reală a casei. Cheia este să înțelegem că majoritatea proprietarilor de case vor lua în considerare doar o ofertă de cumpărare care este în numerar. Oferta poate fi mai mică cu 5% sau 10% din prețul lor solicitat. Ideea e să facem oferta și să plătim în numerar.

Trebuie să găsești proprietari de locuințe în dificultate financiară. Ei nu au de ales decât să vândă pentru o valoare mai mică decât valoarea de piață. Poate și-au pierdut locul de muncă sau au fost mutați cu serviciul. Poate au divorțat,  sau trăiau dincolo de veniturile lor(cheltuiau mai mult decât câștigau); Nu au putut plăti facturile și, nu în mod neobișnuit, în zile noastre, au pierdut mulți bani pentru a susține un obicei al jocurilor de noroc. După cum vezi România este plină de loterii, pariuri sportive, păcănele… .

Mai sus ți-am dat exemple de vânzători foarte motivați să vândă proprietatea lor sub prețul real al pieței. Ei trebuie să vândă și vor accepta o ofertă care presupune vânzarea rapidă.

2. Cum găsești vânzători motivați?

Ca orice afacere, și în investițiile imobiliare este important să dezvolți un mic plan de marketing. Orice afacere presupune efort. Va trebui să investești bani, timp, efort pentru găsirea proprietății. Dacă nu ești dispus să faci aceste lucruri, în mod cert nu vei reuși să găsești o proprietate sau un vânzător care dorește să vândă la sub prețul pieței.

O metodă o presupune căutarea de locuințe prin prospectarea din ușă la ușă. Nu neapărat din ușă în ușă, ci mai mult presupune să îți alegi cartierul unde vrei să faci achiziția și să îți aloci timp pentru a te plimba prin el, a discuta cu oamenii care locuiesc în cartier, să citești anunțurile de pe ușile de la intrare din scara de bloc, a vedea cea mai bună poziție.

Cu această metodă de prospectare vei afla mai multe și cumpăra mai multe case mai repede decât orice altă metodă. Cu toate acestea, poate nu vei avea timp să prospectezi piața prin această modalitate. Însă, există și alte căi.

Poți urmări site-urile specializate pentru vânzările prin executare silită sau chiar să faci vizite la cabinetele executorilor. Majoritatea din ei au un panou de anunțuri la sediul lor. Nu te feri de a achiziționa o locuință prin această metodă. Dacă te informezi și consulți un expert vei vedea care sunt avantajele si riscurile de a achiziționa o locuință prin executare silită. Principalul avantaj e prețul, dacă nu licitează nimeni imobilul respectiv poate scădea și cu 50% din prețul de pornire.

O altă modalitate de a găsi locuința dorită e să urmărești site-urile de anunțuri.

Internetul abundă în astfel de site-uri, oferta este considerabilă, poți aplica filtre de la orașul dorit până la numărul de camere, an fabricație, etc., până găsești ce dorești.

Dacă găsești locuința perfectă pentru tine, dar prețul este ridicat, nu ezita să suni și să faci o ofertă la prețul pe care îl consideri că este potrivit pentru tine.

Această informație o găsești în cărțile lui Robert Kiyosaki, care spune să faci o ofertă, dacă vezi o locuință, care îți place și este la vânzare, pentru că nu ai de unde ști de când este la vânzare. Poate vânzătorul ar da locuința la prețul propus de tine, numai să scape de ea. Astfel el poate folosi acei bani în alte scopuri mai importante pentru el decât să îi țină blocați în respectiva proprietate.

  1. După ce ai găsit un vânzător motivat, trebuie să faci oferta care oferă beneficii atât pentru tine, cât și pentru proprietarul casei.

Dacă achiziționezi o locuință la un preț sub prețul pieței, nu trebuie să gândești că este un fel de înșelăciune sau furt de proprietate. Ea reprezintă o modalitate de rezolvare a problemelor într-un mod care să vină în beneficiul vânzătorului.

Tu ai plătit o sumă mai mică, o afacere bună pentru tine, dar vânzătorul poate cu acei bani și-a deblocat situația sa financiară.

  1. Profitați când cumpărați!

Nu fă niciodată o achiziție până când nu ai analizat cu exactitate cum vei obține profitul. Poate o ții ca pe o investiție pe termen lung, pentru un venit lunar de închiriere, sau vei vinde noua proprietate rapid pentru obținerea unui profit.

Acești pași de investiții imobiliare te pot duce spre independența financiară.

Care sunt ingredientele lipsă? Determinarea și perseverența ta.

Nu ezita, fii determinat și perseverent!

Dacă cauți cărți scrise de Robert Kiyosaki le găsești aici.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Educația financiară e blogul unde vei învăța cum să îți gestionezi banii tăi, să îi cheltui mai responsabil și în final să te ducă la abundență financiară.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
https://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/09/the-art-ofprocrastination-2.pnghttps://educatiafinanciara.ro/wp-content/uploads/2017/09/the-art-ofprocrastination-2-150x150.pngEducatia financiarăInvestiții imobiliareInvestițiile imobiliare reprezintă unele din cele mai bune investiții cu randamente ridicate. Ele depășesc de multe ori investițiile la bursă, într-o afacere sau randamentele depozitelor bancare. Iată un plan rapid care îți permite să începi construirea independenței tale financiare în ceea ce privește investițiile imobiliare. Există practic patru pași pentru a...De la datorii la o viață prosperă!